kmagkm

 
 
 
jag och marike på jobbet idag angående en hel bunt av ljuva eisbecher "sopie". (högsäsongsdagar = förstärkning i cafét).
 
vet inte varför jag precis googlade "das sieht lecker aus" men jag gjorde det och videon kom upp.
 i morse visade bernhard hur man kokar (??) en rom-grog i micron och sa åt mig att lukta på den. kändes som att mitt ansikte och mina näshår brann upp). började snora/hosta massor.
 
snart ska jag försöka klubba igen, med akansha. kanske träffar marike också. jobbar på mitt nätverk.

ingen speciell rubrik

 
 
det är väldigt lugnt här. så blir jag med.
 
i natt drömde jag att jag bodde i berlin igen. ibland rycker det i bröstet för att jag vill dit igen. men bo lite fräschare och inte festa lika mycket. jag kan ju tillräckligt mycket tyska nu. det slog mig att för ett år sedan så kunde jag bara "Ich liebe dich", "Was ist das? Das ist ein Radiergummi" och "Nein" på tyska. (min tyska blir ju bättre och bättre för var dag som går, visst är grammatiken inte så bra, men jag tänker ju inte innan jag pratar nu.) jag hade ju inte ens planer på att bo i berlin då. hade ju precis gjort slut med olof och parisplanerna. visste inte att jag skulle jobba med världsbästa teamet på fönsterhantverket. och så kom therese och ingrid med berlinidén på festen hos frida på sommaren. och på emmaboda sa jag till så många att jag kanske skulle flytta till berlin och kanske inte alls plugga på folkhögskola så att det kändes löjligt att inte flytta. och sen hade jag ju knäppoförhållandet och flyttade in i en lägenhet med honom i berlin. största misstaget i mitt liv. tur hade jag att ingrid och therese var bäst. tio nätter tre i en säng. så mycket ångest i berlin. men så mycket kul och bra i berlin också. tiden i norrköping efter känns inte som mellanlandning även fast det var så det var tänkt. jag fick ju detta jobb och bara längtade efter det och var orolig också. är ju nu i tysklandmålet på något sätt. och undrar vad jag nu ska göra. jag kan ju inte längre göra något mer än att hoppas att jag kommer in på folkisen i malmö i höst. samtidigt borde jag vilja använda mina tyskakunskaper och bo i hamburg eller berlin igen. men jag vet inte om jag vill. i detta nu vill jag inte bo i en stor stad, även fast livet här på ön är stillsamt och ensamt så trivs jag. jag trivs så bra med mig själv. vilket får mig att tänka på hur människor man älskar är primära behov, som ingrid och jag pratade om i mitt berlinrum. först fattade jag inte och tänkte att jag behöver ju inte någon och ingrid gav mig ingrid-blicken och jag fattade hur naiv jag var och fick liksom en uppenbarelse. jag längtar efter en del människor och det är ganska finurligt och härligt (i ett fall ibland frustrerande). om jag inte råkar dö på ön så kommer det ju att bli vrållyckligt att träffas igen.
 
min hjärna känns inte så pajjad just nu och jag mår inte upp och ned. det är bra så länge det inte betyder att jag håller på att bli mogen och vuxen *crying*
 
ok det var tankar efter en månad på MIN Ö
 

befria kärleken bekämpa porren

mat har jag ängslat mig så mycket över sedan jag fastnade med kroppen i nyckelhålet ("jag är en skogsvarelse"). vinterslasket som kommer tillbaka gång på gång och mer eller mindre. bestämmer mig för att tro på att det kan bli riktig vår i kroppen för alltid. att lämna söder för gott (hampa-hanna hej). inte särskilt mycket har jag tänkt på det. innan tänkte jag ju att jag skulle dra till tyskland och bli smal igen. men när jag kom så tänkte jag väl "jag tror inte jag orkar palla" för jag glömde helt bort det och jag tänker inte på vad jag äter. gick förbi spegeln i trosor och liksom hajjade till för att jag varken såg för smal eller för tjock ut. jag såg ju bara mig själv och det var inget jag ville peta på. och sen tänkte jag "men jag kan ju se ut hur som helst bara jag mår bra!" och sen var min hjärna tyst. när jag vaknade dagen efter tänkte jag på tystnaden. för den brukar ju alltid avbrytas av "mäh jag kan ju inte må bra om jag inte är smal!"
 
inte-ens-femtio-kilo-i-berlin-tilda aj
 
vill inte vara sådär smal. vill aldrig mer känna mig äckligt mätt efter att ha ätit "för mycket" typ.. majs. vill vara som jag är nu.
 
och anledningen till att jag skriver om detta är att jag är så arg på att man inte får prata om det. kanske mest för sig själv. men det är så sjukt ensamt och det kändes som att jag tog för mycket plats om jag nämde min ätstörning. tror att man borde gått på AÄ möten och pratat, gråtit och kramats. på riktigt. det är så jävla tyst överallt förutom i ens huvud. alla är rädda men oroliga.

ok fuck that. till något kul: jag badade idag! det var jätteskönt att simma bland vågorna!! min ö, mitt hav. jag tror inte att jag är en sjöjungfru men jag hoppas på att jag är en häxa. väntar på mina magiska krafter. barbara frågade idag vad jag var i mitt senaste liv. räv sa jag. rävar är sluga och du är ganska slug du är ju här! sa bernhard.
 
 
jag och min selfie-mani. mest för att tydligt bevisa att jag badat. och på min tröja för att många kunder började räkna på finska idag. syftade på min tröja. jag bah: de e ju svenska inte finska!
 
nu har jag varit här i tre veckor, eller på lördag tre veckor. jag trivs ju jättebra! jag mår bra, känner mig otroligt fri och sommarlovig trots att jag jobbar så mycket! ibland tänker jag att jag borde flytta hit permanent och öppna ett eget café. och ha får. när jag var liten så ville jag ha en stuga på landet. på tomten skulle mina får beta (får var mitt favvodjur). de skulle ge mig ost och ull (hujedamig inte ätas). och inga tekniska prylar skulle jag äga (förutom en flakmoppe), inte ens skulle det finnas ett lås på dörren. en stor planka skulle hindra dörren från att kunna öppnas utifrån på natten. jag skulle odla grödor på tomten. tänkte i gröna vågor.
 
publicerar
 

det finns ju inte pingviner i tyskland!

 
1. jag bor och jobbar i oldsum.
 
2. wyk är storstaden.
 
3. blåsig och ljuv strand i utersum.
 
4. akansha bor och jobbar i nieblum.
 
5. ett naturreservat. jag var där nån gång. träffade kossor och får.
 
6. stranden i nieblum, där var jag igår och doppade fotarna det heter inte motarna det heter mötterna.
 
bakiskreativiteten igår kväll<3 why liksom
 
cyklade till min strand på min ö idag (MIN Ö *argaste gubben*) oh funny ingrid<3
 
trivs väldigt bra här. finns inte så mycket mer än natur. på klubben i lördags jobbade mannen med glasögon och pipskägg som jobbar på edeka.
 
 
 
knäpptyskar

jag har hönor på caféts bakgård. och hästar på min tomt.

alla hälsar på varandra här. och ingen låser sina cyklar.
 
imorgon är min 7e dag i rad jag jobbar. söndag har jag ledigt. puh. idag var jag så himla död i benen efter 8 timmars spring. kom in på min gård och såg vakthundens ledsna ögon och la mig och gosade med honom ett tag på gräsmattan. så himla snäll hund. så synd om honom. han har på riktigt en hundkoja. utan kudde. gretes andra hund är liten och söt och bor inomhus med katten. vaktis får sova i en trälåda. jag gillar vaktis. vaktis gillar mig. sen cyklade jag till utersum, solen sken och det blåste inte mycket. jag låg på stranden och soldyrkade. gif nedan.... en bild är från igår natt. det var fullmåne.
 
imorgon efter jobbet ska jag och akansha ses och dricka rödvin igen, men också gå ut och dansa för det finns en klubb här. hon frågade mig nyss vad jag ska ha på mig. haha roligt, har inte haft en vad-ska-du-ha-på-dig-imorgon-kompis på många år.
 
älskar stammisarna på cafét. ett gammalt par som alltid äter apfelsalat, kartoffelsuppe och rhabarberkuchen till efterrätt. de ser så himla kära ut. fnissar jämt. fnissar åt att de alltid äter samma sak. jag ritade av dem på en liten lapp en lugn dag, den lappen ligger vid kassan nu. och så är det en mamma med sin lille son som älskar milchreis mit zimt und zucker. jag misstänker att pojken är kär i mig, han stirrar hela tiden och ler och kommer fram och frågar om saker så himla sött och artigt. och flätar sitt hår som mig. så får han ge pengarna till mig som någon slags matteövning.
 
gillar kunderna över huvud taget förresten, en dag kom en kund från dagen innan tillbaka bara för att ge mig extra dricks. *kände mig uppskattad*. alla är trevliga. rika tyskar. nothing bad to say about them faktiskt. förutom att de kan lära sig spola på herrtoan för det är jag som städar toaletterna varje morgon och varje morgon är det kiss i herrtoan *crying*
 
och mina chefers dotter på 11 år är så himla rolig. vi ser lite likadana ut tror jag, båda rött hår och flätor. hon kommer ibland vid stängning och kollar på när jag fixar det sista. hon tror (nein ich weiss es!!) att jag är lilla sjöjungrun?? sen tycker hon att det är spännande att jag inte har haft hundar och katter utan eremitkräftor och vandrande pinnar. (min stora barndoms-sorg, det där med husdjur).
 
 
okej det var det, ett fredagsinlägg om jobbet. (och barn och djur typ. mina favoriter numera. i know jag gillade inte barn förut, jag älskar dom nu.)
 
 
 

the drunk german

akansha och jag har blitt polare. sleep-over party igår

när solen dör, dör färgerna med och drömmar föds ur mörkret du satt i ett träd och jag stod nedanför ditt huvud brann i himmlen det piskar av färska grenar som bryts och ekar genom skogen du ser efter ljudet men hittar det ej och oron stiger i dig

natten ons-tor drömde jag att jag sprang i en skog och kände mig jagad av

hen omringade mig tillslut och vi slogs. sen orkade vi inte mer och blev lite vänner. då gav hen mig en check på 6 euro och sa att jag kunde ta ut pengarna i berlin.
 
inatt drömde jag att jag pratade med barbara (chef1) om jämställdhet och att jag vill leva gröna vågen-livet.
 
men först hade jag svårt att sova! låg och fick tusen idéer. så jag gjorde denna halvtomhalvt sanningsenliga skämtteckningen. (rökerintepåjobbet). och sen skrev jag ned en idéskiss till maxnatten i berlin. skitjobbigt. nu e man ju trött. kaffe
 
clara har kommit in på 3årigdanslinje i berlin. shit. hon ska ta över min tandempartner adrian. vad ska jag göra efter detta?
 
 
 det är hans appelqvists text i rubriken (som är så himla fin)

rätt och så jävla överdriven och överkänslig.

sitter med mina några starka känslor.
 
min sista dag på ett tag i norrköping igår. jag höll på att krocka med en lastbil på uppkörningen och blev därför inte godkänd. var ändå glad. blev bjuden på currygryta vid klingsberg hos nicke. och gick hem och grät. mamma och melker och äntligen blev jag klar med packningen. mamma hade köpt massor mat som jag tar med! sen träffade jag sonia och hon blev nervös och råkade slå ned en öl när hon skulle hälsa. det var så himla fint även fast det var jag som betalat för ölen. värt. melker sonia nicke och en angelica dansade fuldans på pink friday. där det var very gayklubb för nu ere pride!
 
(en dålig sak:
 
är arg. igår när jag gick ut från toaletten på klubben mötte jag en man som med uppknäppt byxa och skärp liksom juckade mot och tog på min rumpa i förbifarten. då skrek jag typ vadfangjordedunyss och knuffade honom mot väggen och stormade där ifrån. mötte hans kompis, i dörren ut ur rummet med toaletterna, som fnissandes hade sett på. jag fick ilskeklump i halsen och gick runt med den i några sekunder. såg vakten med polisbricka och gick fram och sa vad som hade hänt på toaletten. "kan du peka ut honom?". stod alltså sen med mannen som hade tafsat på mig och vakten. mannen nekade ju blint (konstigt). "vad fan jag skulle ju inte tafsa på henne hon e ju inte snygg!" (behöver jag ens kommentera?). vakten undrade om det fanns vittnen och jag sa att hans kompis såg det och gav honom en menande blick. och så kom kompisen och backade upp sin kompis och en annan kompis som fattade att något hänt stod och sa "men va fan skit i henne va, man ska väl ha kul här, måste vi bry oss?". så detta slutade med att vakten sa att visst kan vi blanda in polis i detta men ingen kommer ju tro på dig så det råder jag dig inte till. tafsmannen fick en liten tillsägelse "sådär gör man ju inte, om du gjorde det". och mig behandlade han mest som ett dagisbarn som skvallrat på en kamrat som tagit min leksak. så jävla äckligt. "eh men det är ju bra att du säger till" "klart som fan att jag säger till" (gav mördarblicken när jag gick från klubben))
 
jag sov i klingsberg och fick göra en gråthemväg igen. liksom jätteglad men liksom jätteledsen.
 
idag flyttar jag till tyskland. har först nu börjat lyssna på veronica maggios senaste skiva och den är ju jättebra!
 
 
 
 

RSS 2.0