året som gått lite pinigt

jag är inte för gammal för att göra ett inlägg om året som gått. de senaste månaderna har jag glömt bort att dokumentera, tackade nej till en kamera som kanske skulle underlätta. det är den 28 december och jag har varit i norrköping i nästan en vecka. varje dag har jag saknat min dagbok som jag lämnade i stockholm, för att jag "aldrig" skriver i den längre. under julveckan har jag drömt så mycket som jag velat skriva ned, och nu glömt. varje dag har det hänt något mer eller mindre skriva-ned-värt som jag heller inte minns men kanske kommer på om ett två tre år, om det verkligen var något av skriva-ned-värde. korttidsminnet är dåligt men långtidsminnet är desto bättre. (upptäcker i skrivande stund att det sitter ett tuggummi under mitt tempusbord på tempus....................... vem???? antagligen förra tempushyresgästen...) så. och jag är medveten om att jag möblerar om och förskönar minnena tills de är något helt annat, och jag tror att det bara ska vara så, annars skulle jag kanske inte kunna leva med mig själv.
 
januari, kysstes med eva på tolvslaget på nyårsafton. hade hopp om att jag och larry skulle kunna jobba kvar på fönsterhantverket i alla fall ett tag, trots lågsäsong. chefen bjöd på pizza vår sista dag men så kom han på att han behövde oss lite till. jag drack öl med tobbe och larry vid några tillfällen efter att ha suttit hemma dag ut och dag in svettandes i makthaverskantröjan, vid datorn framför peronliga brev. jag ville helst inte att någon skulle se mig så och undvek nog kontakt med vänner som om jag inte förtjänade den. på min bror ludvigs födelsedagsfest frågade odd om jag inte ville jobba på förskola. jag började vikariera på förskola och började hänga med folk igen. gjorde i övrigt inget jag är särskillt stolt över, drack mycket på helgerna och sökte jobb i hamburg, min dåvarande dröm som tobbe stöttade. mamma var glad att jag var hemma och jag var glad att mamma var glad att jag var hemma.
 
februari, började längta till jobbet i tyskland. pluggade tyska och jobbade. var uttråkad och bestämde mig för att göra galna saker för att roa mig. tog lappar vid några tillfällen och var allmänt förvirrad. var hungrig varannan vecka och mådde bra och åt varannan vecka och hatade mig själv. blev vän med gammal ovän och gick på blind-date med "ryssen".
 
mars, intetsägande månad, minns inget på rak arm. *undersöker*. ja jag var i köpenhamn med brorsan viktor och mamma. lyssnade jättemycket på blur och tänkte i anekdoter.
 
april, fyllde 20 och jag tyckte att jag hade varit 20 år sedan länge. släkt och vänner drack screwdrivers i ektorp. varje utekväll under denna period slutade i skratt i min säng, "sked på alla". blev väldigt kär med väldigt dålig timing, började lyssna på ny musik och återupptäckte veronica maggio. grät på ett bra sätt och lyssnade på dallas.
 
maj, tyskland var kanske inte som jag väntat mig. det var en öde ö. jag cyklade från kust till kust och tittade på havet. ritade mycket, tänkte mycket. rökte bara lite, liksom unnade mig en cigarett när jag framme vad havet. utrotade varje ätstörningsmonster i min kropp. upplevde ensamhet som jag inte led av, trots min korta tid där så hann jag hela någon del av mig själv. skrev otroligt mycket drömdagbok och levde också på natten.
 
juni, samma sak fram tills att farsan detektiven och jag åkte hem. jag konstaterade att allt varit som en dröm. pappa sa att jag borde satsa på konsten. det var frisk luft i sommarsverige. sen var jag bara förvirrad. men väldigt lycklig, kort och intensivt.
 
juli, jag minns inte, jag mådde bra. farsan och jag blev bästisar och jag övningkörde varje dag. längtade efter att få veta något om bromma folkhögskola. med min konstanta otur trodde jag att jag skulle få vänta tills jag var ett skelett.
 
augusti, fixade äntligen körkortet och pappa bjöd på fest i åby, med mamma, viktor, ewelina och ludvig. jag kunde inte köra dagen efter. fick med kort varsel reda på att jag fick börja på skolan av finaste lotta som jag nu känner väl och redan då tyckte om. jag fick också boende en kilometer från skolan. ja, augusti måste varit den lyckligaste månaden på året.
 
september, insåg att jag aldrig trivts så bra i ett sammanhang tidigare än i detta. sprang runt på skolan och var glad och jävligt social. hade ingen botten på min energi i skolarbetena. ritade och skrev, promenerade och bekantade mig djupare med en del utanför skolan.
 
oktober, mycket tumblrande, av den anledningen att jag var glad och sjukt inspirerad (manisk). sara och jag blev tös proletär och jättebra vänner. hon blev min inneboende. vi låg på min säng och pratade och skrattade i timmar eller festade som rockstjärnor. på höstlovet hade jag och linnea "höstlovsveckan med aktiviteter" och fann varandra över te och pins. efter halva veckan blev jag ledsen och linnea och sara var bäst.
 
november, mådde inte bra alls, så jag blev kanske lite destruktiv. tänkte att jag hade blivit tråkig och ful. var mest arg på alla. var uttråkad med sara. började äta middag med linnea så ofta som möjligt. en dag i slutet av månaden var jag på väg till skolan och såg världen i nya färger och så blev jag gladare igen, helt utan vettig anledning.
 
december, collage och mycket annat bara kul. skolan kul, helgerna kul. festliga helger som pratades sönder om i efterhand med linnea och sara. balen på skolan därtill. nu är allt för nära i tiden för att sammanfatta. julafton var "ett sömningt avsnitt" och juldagsfesten blev bara nästan lika spårad som förra årets (gör framsteg).
 
hejdå.
 

RSS 2.0