steffe farry

imorse gick jag upp klockan sju, då kom ingrid och therese hem.
jag skulle till jobbet, de kom hem från en berlinig utekväll.
well well
inte avundsjuk
aallls
 
men det var asroligt, sålde på mauerpark idag. det är en marknad.. alltså.
 
bang bang boogie. (?)
 
jaja... jag väntar till onsdag med rövsup. då bor jag med italian people i prenzlauer berg wohoo. 
 
i moved to berlin.. I DONT KNOW WHO I AM ANYMÅÅÅÅÅÅH
 
jojonännänä
 
ja ee bra. (innan man somnar)
 
nu ska vi se på film, jag och mina två awesome roomies therese å inkan.
 
:)
 
 
gör massa konst under alla tunnelbanesträckor och på kvällarna i hippietantens lägenhet. bra miljö. luktar nog illa, har kommit på att jag duschar för sällan. ink å therre (hah) duschar varje dag ibland gånger två typ... jag har inte tid med det.. eller något... (shit nu finns det någon där ute jag besudlat med min svettlukt säkert som bah: JAG VISSTE DET SNUSKO) jaja. det får man väl ta. 
 
ja eeeeee braaa (mallblicken med sambamovesen)
 
 
 
 

sajlfnlenäwlm,ölwamrgö

från och med nästa vecka bor jag i ett italienarkollektiv i prenzlauer berg!!!!! och de tycker jag är evan rachel wood och det är en komplimang, åh älskar tretton. jag och eva som alltid sagt att hon är evie och jag är tracy. är glad i alla fall.
 
gjorde bort mig fett mycket i affären igår och satt och deppade på tunnelbanan till wedding. sen skypeade jag med eva. sen ramlade fulla therese hem, sen fulla ingrid. nyktra tilda låg och sov. idag gjorde jag inte bort mig på jobbet och har endast stött på trevliga människor. köpt hårfärg och nålar och svinsnorigtbilliga målardukar och hittat the PLACE in berlin to buy målargrejer typ svinsnorbilligt. 
 
ajaaaja. fuck it. nu ska jag färga mig.

varmt kranvatten, kallt kaffe.

vattenpipa, mackor och cigaretter, honungscashew, zuccini och marmelad.
 
näringsbrist men promilleöverskott vid vissa tillfällen
 
igår dansade vi och rökte vattenpipa och körde ölspelet som slutade i komplimangorgie och kisande ögon och vattenpipabaren rakt över gatan, önska la woman och dansa. pre-partying till klockan två resulterade i ingen utgång, lika bra, ändå tisdag. 
 
pappa ringde mig på skype nyss och jag fick titta rakt in i hans näsa hela tiden och brorsan har flyttat in hos mamma utan hennes vetskap, för hon är i grekland i elva dagar. ojoj. 
 
idag var det bakisaktigt och lite dansa till visit to vienna och sen kollade jag på en sjujävla sunklägenhet i neukölln :O vi var 20 pers på visningen, kommer in i en mörk korridor, första dörren den skabbigaste toan jag sett.. andra dörren köket + en dusch (?) tredje dörren, rummet... såg ut som en fängelsecell.. jag och irländska killen utbytte wtf/skeptiska blickar. sen en danslokal mitt i lägenheten... och en garderob som nån tjej i wg:t sov på... det låg en madrass på. som ett loft typ haha... "hon har inte så mycket grejer, är bara där på natten liksom" SHIT. vardagsrummet var en bar, alltså wg:t ägde en bar så att folket i kollektivet jobbade i baren.... omg. vardagsrummet... såg mig själv gå runt i trosor och borsta tänderna eller onanera i en soffa på en BAR :O
 
sen är blev mitt tysknummer blockerat??? har ingen nyckel till therese och ingrid och bara kände mig liten och ensam och övergiven. fick hjälp av säkert tio stycken men ingen kunde säga vad jag faktiskt skulle göra. lidl sög ju hårdast, då jag köpt sim-kortet där. öh. nä. gick och köpte ett nytt precis. 
 
jaja
 
var och kollade på två kollektiv igår. första (som vill ha mig (: !) var två indiska killar och en vattenpipa i mitt rum. det andra var två NICE DUDES (skadad av att ha hängt för mycket med therese) som studerade och då skulle jag ta över den ena NICE DUDENS rum i 5 månader och bo med en NICE DUDE. xd
 
well well well
 
det jag tänkte skriva om var ju typ berlinångeststress som jag tänkte på förut. typ, kommer jag kunna försörja mig? varför träffar jag alltid på svartsjuka svin? och varför kan jag inte tjuvlyssna på folk på tunnelbanan? (eller snarare varför är inte viennatim här och viskar översättningen i mitt öra)
 
jag pratar svenska/engelska/wannabetyska och skrattar åt:
 
flyttade till berlin, I DONT KNOW WHO I AM ANYMÅÅÅÅÅÅH
 
(das stimmt)
 
 
 

Uwe <3

Hallo Tilda,
ich werde gerade von Zuschriften überschüttet und muss mich irgendwie entscheiden.
Gibt es ein Foto von Dir? Ich hätte auch gern eine etwas dominantere Mitbewohnerin,
die gern in der WG die Lederhosen an hat.
Ich hoffe das erschreckt Dich :-)
 
Liebe Grüße
Uwe
 
man bah.. google translate:
 
 

Hej Tilda,
Jag är bara överväldigad med bokstäver och måste bestämma något sätt.
Finns det en bild av dig själv? Jag skulle också ha önskat lite mer dominant rumskompis
som gillar att ha i WG, läder byxor.
Jag hoppas att detta skrämmer dig :-)
 
hälsningar
uwe

 

HAHAHA


visit to vienna

senaste dagarna har varit helt knäppa! flyttade från olle igår, och är så otroligt tacksam för att jag har ingrid och therese. och mamma. 
 
var på katerholzig i fredags, efter ingrid och thereses inflyttningsvattenpipakalas. skevar alltid!???! ja ja, skulle ju upp och jobba. men tänkte 10 euro det får finnas gränser. lyckades ju få två gratisöl och sen när jag faktiskt gick hem på morgonen träffade jag en tysk tjej och hon började prata svenska.
 
på väg till jobbet kom jag ihåg vad jag skrivit på ag:s arm och fick lite solig ångest. men fick ett telefonsamtal istället när jag skypeade med mamma. åh mamma. synd att ag skulle åka hem till wien dagen efter tänkte jag ganska snart och vi träffade sen therese och ingrid, med sina jägerflaskor och så gick vi till vattenpipabaren vi letat efter (fast suttit på hur länge som helst utan att se övervåningen) och sen ville jag sälja två ofredande män som sexslavar till therese och ingrid och de fick en högst snopen uppsyn och så lämnade vi varandra ifred. hemvägen tog väldigt lång tid men det gjorde inget för att han hade varma händer och jag hade kalla. sov hos ags kompisars kollektiv och han heter ju inte ag egentligen, kysstes hejdå på s-bahn som gick österut.
 
sen blev det kaos och slängda ölflaskor och jag gick till marknaden med påsen till nicole och sen for vi i trupp och hämtade mina grejer och sen åt vi mackmiddag, jag therese och ingrid. och eftersom ag hade hört av sig när han missade tåget med två minuter mötte jag upp honom. energidrycken club mate på en bar och kände inte för att vara någon annan stans med någon annan. sallad på restaurang mitt i natten och sen fick vi gå längs hermannstrasse och berlin sov faktiskt, första gången jag upplevde det. bara falafel och dönerstånden som är vakna. de arbetar inte i skift och lever för falafel kanske. fin natt i det där rummet och lite sorglig morgon. fick skoskavsplåster.
 
hade glömt bort den låten men den passar ju helt okej. är glad att vara trygg i ingrid och thereses lägenhet och de är ute och söker jobb och jag jobbar inte idag utan bara skickar miljoner wg-ansökningar, byter lösenord på allt och ler när jag tänker på att jag ska skypea med mamma snart och på ag som heter tim egentligen. 
 
 
 

blod

såg en död man på gatan i onsdags. han hade fallit från ett hustak, i tjänsten. stelt vriden, makabert. 
 
jag provjobbar i hipsteraffär.
 
therese och ingrid och jag skevade som vanligt i onsdags, deras första dag. typ: ramla/glida i trappa, blodiga cashewnötter, tequila lite för många, flirtiga therese, och nästan försvann hon igen, kissvägg, dansa till bra musik minns inte vad som spelades men det var bra, snodde en öl mitt framför kassörskan (?), hångla med en farry och ingrid och sen mer tequila och mer herbamare och tappade bort tobaken och allt rakt upp i hjärnan. 5 tusen kilo dumheter bara. hemma klockan 6 och dagen efter bara virrig och bli ringd av affären på morgonen (kvart i ett.. dock) räkna varor i affären var svårt. efterblivenblick, efterblivenräkning och lite disträ... ojojo.. 
 
känner mig fortfarande lite oj oj oj och nu är  det fredag

hallooo

tänker på hur konstigt det måste kännas för ens föräldrar, som sett en naken från det att man föds och hela deras barns liv, när man blir tonåring (enligt egen erfarenhet) och inte längre vill visa kroppen för ens föräldrar. kroppen blir ens egen, man blir medveten om den och man får något annat än en barnkropp. föräldrarna måste känna någon ny distans liksom. jag menar att närheten inte blir densamma eftersom att kunna vara naken exponerar en på något sätt. som kommunikation. började tänka på detta när jag duschade precis, vi har nämligen ett jättestort fönster i badrummet och huset mitt emot kan spana när man kliver ur duschen, går på toa eller borstar tänderna, vilket jag knappt tänkt på. jag tycker det är lite skoj, vad skulle det göra mig om någon kollade på mig? men men så började jag tänka på det där med att vara naken och så kom jag att tänka på föräldrar pga skype och så. så ja.
 
herbamarekedjade två dagar i berlin, det regnade. ior.
 
idag handlade jag mat för 7,60 euro och det var kul.
 
har blivit enbart vänner, jag och olle, det känns bra och vi har ätit tofu ikväll, på en sjukt otrevlig restaurang på schlesichestrasse. imorgon ska jag på två jobbintervjuer och imorgon kommer två kåmpisar, therese och ingrid. det ska bli kul. nu ska jag snart sova eller något. 

läderbögar

idag träffade jag en svensk emil av en slump. vi utforskade en gigantisk konstnärshandel, fikade på ett ställe som var som en skog, jättehäftigt och gick på läderbögsfestival.
han drog upp en piska och ett rep ur fickan, och då var han ingenting mot de andra. det var sjukt häftigt! sen tog vi en öl med hans kompisar.
 

ojkoj

tror mig förstå alla cornelis texter med olle, kanske för att vi var i görlitzer park och allt var så enkelt, hundarna sprang fria och människorna likaså. 
nu är hon inte anträffbar.
träffade gallerimannen i sin arkitekturstudio som såg mig och följde efter mig och så gick vi förbi varandra och vände oss om två gånger var, jag ropade hallo! tillslut för jag kan inte vara feg ju. vi har träffats, vad gör du här, letade efter dig! han ska bli min nya tobbe och ge mig jobb om jag får bestämma. får se vad de bestämmer. 
 
 
ojoj
 
 

görlitzer park

 
casual reading the book of answers in berlin. 
fan vad jag vill lära mig tyska det är så snyggt. och lättare att få jobb ofc.. 
väldigt jobbstressad, söker jobb och köper laktosfri mjölk och sojayoughurt! köpte en kjol idag i världens bästa second hand affär jag fann av en schlump. var där jättelänge och försökte charma butiksinnehavaren. men har en vit tenniskjol nu!! 

kläder och pantalonger och bob hund som är i berlin och leo som är på island.

blir alldeles sentimental av klädrensningen. vissa plagg är händelser eller människor. kopplade till situationer.
 
gul långkjolen med svarta små prickar: på resecentrum när jag skulle möta sebastian och en harry potter-melodi spelades och jag kom runt hörnet och kjolen fladdrade och det var så magisktmäktigt och skojigt.
 
vitprickiga blå kjolen: när jag var hemma hos calle och han hade planerat allt och kondomen låg under kudden jag skulle lyfta på och jag sa "oj jag borde gå hem nu".
 
rödaglitterlinnetsomthereseälskar: när hon lånade det på hannas nittiotalsfest och hon minns inte när hon gick, hon var TVUNGEN ATT GÅ NU och ögonen skelade, säkert vek hon kläderna i en prydlig hög när hon kom hem för hon gör sånt.
 
gråa kaosmönstrade fluffiga genomskinliga tröjan: jag var mer queen of ektorp än någonsin, på ektorpsskolan med melker och eva och we are underground.
 
oreanga spegeltröjan: när det gick åt helvete för mig och melker (dock som så jävla många gånger förut) och "spela helga natt".
 
röda silkeströjan med broderat: eva och jag och billie och tom i skogen och jan johanssen och älgstaketet och bak i en vit skåpbil och föraren var inte nykter. (vad tänkte vi).
 
stjärnkjolen: när vi var våldgästande jävlar och aschking och "staaanna.. trååååååkmåns". (skänker kjolen)
 
svarta tröjan med silverbrodyr: tältandet mitt i stockholm, ambrose, eva, lova, jag och eeh och sebbe och kaloriräknande trans. blandade känslor över det.
 
manchesterkjolen: lite melker, lite annies födelsedag, lite efterfesten hos calle när jag bara föll ihop bland skor efter snacket med marcus på toaletten.. UHH. och lite melker igen som följde. och lite calles blå mugg.
 
svarta flufftröjan med blå detaljer: dansandes för mig själv till la woman i vardagsrummet.
 
rutiga londonskjortan: tuttkvällen med sonjamajalinda.
 
gröna genomskinliga tröjan: "åh den här ska jag ha när jag träffar uppsalapojken" (jag hade dock inte den när jag träffade uppsalapojken). och olle den lördagen.
 
spetströjan: sebbe som sa "wow" när han såg mig och eva. några timmar senare låg hon och jag på toaletten och mina trosor var neddragna och hon låg över toaletten och alla trodde vi hade kul där inne. usch.
 
brynjan: annie och när hon lånade den och försökte förklara varför hon lämnat sin häst hemma.
 
charlies angels-magtröjan: alva som sa "du kommer få ett brunt sträck på magen om du går i solen".
 
lilla gröna koftan med blommor på: blött, kallt hos den där adam i stockholm. jag och lova och cigaretterna i hans föräldrars säng. och inlåsta på morgonen, hoppa ut genom köksfönstret.
 
jaja slut på sentimentaliteten.
 
det var världens finsate familje/släktmiddag igår. fan vad jag älskar melkers nära å kära.
 
sen bröt vi oss in i filmstaden.
 
 
 
 

sensommarvärme/kyla

larry, herman och jag hade typ after work igår. på munken först. sen hos larry. larry bjöd på vin i stora bägare.
 
överförfriskning
 
.
 
fast först hade jag och mamma taco/vin-fredagsmys på balkongen. vi är sådana polare nu.
 
mitt pågående projekt: packning
 
det är fan mycket grejer, började så klart med det roligaste pärlorsmyckenglitter. sen hygienartiklar. har kommit till kläder nu... JAG VILL INTE. jag vet faktiskt inte vad som finns i min garderob. det är ett kaos. ostrukturerat helvete. döden. draaaaaar mig och dricker vatten ur ett ganska stort ölglas (alltså precis i detta nu) lite såhär:
 
 fast ölglas ja..

eller typ:
 
shit ja.
 
och gjorde en gif idag också.
 
 
imorse när jag ifrågasatte gårdagens fyllehuvud.. kom inte fram till så mycket.. ett litet vrål i duschen bara. 
 
mamma och jag har handlat idag. jag har köpt två par skor idag. sjuhundranittioåtta svenska kronor fattigare. igår sa herman att man blir fattig när man är rik. ja. jag köpte en ryggsäck också på erikshjälpen åh så fin den ÄR. (skriker ÄR)
och så var olle i bilen vid rödljuset så jag visade ryggsäcken och han visade en öl och en fotbollströja. det blev grönt.
 
jag skypeade med eva i morse. hon är i london och är ekivok i biosalonger. jag saknar henne. (EVA JAG SAKNAR DIG)
 
diskret
 
mystisk lucifers sömn på sistone. vaken i hjärnan och då blir jag skiträdd för att kroppen bara somnar och jag kan inte röra mig eller skrika. som när man vaknade av mardrömmar som liten och kunde inte få fram ljud när man ville ropa på morellerfar. PLUS så sover jag hela tiden, jag kan somna när som helst. jag är faktiskt nästan alltid trött, det är synd för jag är ju ganska tråkig.
 
fast idag är jag bakispigg som en ättrig mulvad. känns som en manivind kan vara på väg. man kan ju hoppas. för senaste tiden har jag känt mig som margot
 
melker och jag ska till faster annika (alltså melkers faster annika) och äta middag och kanske dricka vin ikväll.

´nu blev jag skittrött på att blogga.
 
hej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

släktkalas

när jag var liten var jag blyg och rädd för att hälsa på de vuxna och jätterädd för att behöva prata under middagen och jättejätterädd för att göra något som drog uppmärksamheten till mig. därför var jag tyst och viskade "tack för fikat" för att mamma sa åt mig. och det var så jobbigt för att alla blev knäpptysta när jag öppnade munnen. om en tyst person säger något stannar man upp, blir förvånad och lyssnar intresserat. jag tyckte det var jättejobbigt för jag ville ha samma färg som väggen.
 
nästa onsdag, 11 september flyger jag och olle till berlin och idag var sista gången jag träffar släkten på ganska lång (obestämd) tid. alla visste att jag ska till berlin men ingen undrade något om det. det är väl skitintressant?? särskilt eftersom att ingen ingen ingen gjort annat i sina liv än att födas i åby, gänga sig, dö i åby. i dont know. jag är inte rädd för uppmärksamhet längre, det var ju många år sedan. mormor sa att jag borde skicka ett vykort när jag är i berlin "så att vi håller kontakten". jag föreslog då telefon, men det kan ju bli dyrt.. då sa jag att jag i alla fall tänker skriva lite längre brev. hon tyckte inte att jag skulle besvära mig med det. om hon vill veta hur det är med mig så ringer hon min mamma, för hon antar att hon vet hur det är med mig..
 
mormor: när du är i berlin, skicka ett vykort någongång och skriv hur det går. du håller ju på att bli vuxen så vi skulle ju kunna prata om hur det är med dig nu.
jag: jag har kunnat tala i ganska många år.
mormor: javisst.
 
 
det är väl inte så angenämt när folk talar över huvudet på mig, men det är standard på släktkalas. hörde ingegerd fråga min mamma på andra sidan rummet "kan hon inte få något jobb här hemma? måste hon verkligen åka utomlands för att skaffa ett jobb? det låter ju absurt."
 
en avlägsen släkting träffade jag idag också, jag frågade hur det var med henne och sa inte "har du blivit gammal?" men hon sa "har du blivit vuxen?" jag svarade "nej vad säger du! jag är ju bara barn!". men ingen förstår ens att det är mitt sätt att skämta. då kanske de hade skrattat artigt. hon skrattade inte artigt. hon skrattade inte alls.
 
efter halva tillställningen orkar jag inte anstränga mig mer, de borde ju fatta att jag är världens bästa människa som också har något att säga. efter halva tillställningen och två sekunder orkar jag inte anstränga mig mer, för de bryr sig faktiskt inte för vi känner ju inte varandra överhuvudtaget. så jag tog en promenad och tjuvrökte.
 
kato-hjärta av sten.
 
födas i åby bo i norrköping i några år finna partner få barn flytta tillbaka till åby helst granne med föräldrarna gifta sig om man inte redan gjort det barnen blir stora och man borde skilja sig men orkar inte ta tag i det och det är ju tråkigt när folk skiljer sig så man dör ihop, i åby.
 
jag är en fantastisk bitterfitta.
 
jag jobbar fram tills att jag åker och helgen var kul och jag har dålig karma nu. det är kanske därför jag mår lite kiss&bajs.
 
jag är faktiskt verkligen inte vuxen. jag är bara ett myndigt, laglöst, underbarn. ett geni. (de kommer aldrig få veta att jag faktiskt kan tala för mig själv, det får väl vara min lilla hemlighet. jag skickar ett vykort så länge. det kommer att göra oss så himla nära, mormor<3 puss)
 

RSS 2.0