dröm till jättedålig dag idag idag idag

jag skulle vara au pair i stockholm, men hamnade i en tidigt 1900talsby i dalarna. mamman till barnen dog ganska snart så jag tog tåget till stockhom. med sonia, melker, eva och niklas åkte jag buss i staden. vi skulle festa. i några timmar under umgicks jag med emanuel i ett omklädningsrum, vi var hela tiden rädda för att bli sedda. jag fick en boll i huvudet. sen var jag tillbaka i gänget i gryningen, på en stor trappa. melker och niklas sa att de hade haft en jätterolig kväll och jag blev ledsen. de såg också ledsna ut. niklas hade en propellerkeps
 
stockholm gick tillbaka i tiden, till tidigt 1900tal. vi satt i ett klassrum, musik (metronomy) spelades, ljusen blinkade och bänkarna for runt som i en karusell. jag satt brevid en blond tjej. hennes pappa kom fram till vår bänk. jag sa till honom att jag kände igen honom. han svarade att jag var lik hans dotter. innan han gick ut igen sa han att jag hade bra självkänsla. jag sa "tack".
 
(varför drömmer en vissa saker)
 
när vi gick ut ifrån skolan låg något oroligt i luften. jag sprang till hamnen. vattnet var mörkt och det var stormigt. fartyg flöt på vågorna och i himlen flög stridsflygplan i flockar. jag sprang tillbaka mot skolan och staden låg mer och mer i ruiner. utanför skolan på en bro stod herman, erik och niklas och var fulla. niklas sjöng en sång för mig. jag sa att vi måste hitta en säker plats.
 
plötsligt nutid och jag var med eva på sergels torg. jag hade lovat henne sovplats i sverige och hade ingen annan förutom i dalarna hos min döda au pair-mamma. eva sa att hon i alla fall skulle planka på tåget för att spara pengar. så var va i tidigt1900talsdalarna igen. på tomten hade trädens löv blivit röda och börjat falla av. jag låste upp grinden, och blev omsprungen av en tidigt1900talskvinna! hon sprang in i stugan och låste in sig. hon sa att den som först tar, den får. och jag sa att stugan borde vara min! jag sa att hennes stil passade bättre i en stuga med ljusare tapeter och då lämnade hon oss och stugan. drömmen slutade med att jag låg på golvet i badrummet och tittade upp på de ljusblå kakelväggarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0